segal-j.f píše:Já bych si vybral podle diagnozi/nálezu.
Nemoc > diagnóza > lék - to je přece klasický alopatický přístup, tedy přesně to, na co jsou školeni doktoři a co se nám jaksi neosvědčuje. Ona totiž přesně stejná nemoc může vzniknout z rozdílných příčin, přičemž ty rozdílné příčiny mají svůj společný původ v prohřešcích proti správné životosprávě.
Vypadá to sice odtažitě, ale za pročtení stojí třeba
http://redir.netcentrum.cz/?noaudit&url ... ni%2Dlecba
Donutit někoho ke změně jeho životních návyků se většinou nepodaří ani když se projeví nějaká závažná choroba, a kdy už je spíš pozdě - natož pak když je to sice včas, ale nic ho k tomu nenutí.
Zveřejňování nějakých návodů na léčení je už teď dost problematické a v budoucnu to bude ještě mnohem horší. Už teď je každý léčitel prakticky jednou nohou v kriminále a znám i takové, kteří po svých zkušenostech přecházejí raději na léčení koní, které je "bezpečnější".
Databáze, kterou si představuješ, by byla nejen zdrojem informací o tom, jak se kdo vyléčil, ale bohužel zároveň i přístupem k těm, kdo své rady poskytovali. Za neúspěšně léčivším doktorem stojí lékařská komora, kdežto za léčitele se nepostaví nikdo.
segal-j.f píše:Porovnat ale svůj nález s jiným, na to mi stačí umět číst........jinak jsem zase odkázán na to abych někomu slepě věřil...a jestli je to tedy vše jen o víře, tak je asi jedno komu se svěříme dorukou nebo jak? :-))
Pokud nemáš sám dostatek vědomostí, tak se vždycky musíš svěřit do rukou někoho "chytřejšího" - už třeba jenom pro ten svůj nález se svěřuješ doktorovi a spoléháš se na to, že jeho diagnóza bude správná, což taky nemusí. Zrovna tak nemusí být správný nález, podle kterého se chceš řídit - dokonce nemusí být úspěšně vyléčen díky použité metodě, ale třeba i jí navzdory - příkladem je třeba "úspěšná" chemoterapie.
Zdravím - poota