Ilem píše:Slavek Krepelka píše:
Slávku, ty se nenech mýlit. jeden takový server provozuji. To, že jsi nemohl odeslat specifický email na specifickou adresu je pravděpodobně tím, že jsi se dostal na tzv, Black list.
Naopak Ileme, tohle je přesně co jsem mínil. S tím zastaveném celého netu máš taky recht. No, a kvuli virusum to určitě nebylo. Už jsem nechytil jedinného leta, 10 let určitě, spíš patnáct, jednak díky svým kompovým zvykům a jednak protože servery už přišly na to, že je pro ně výhodnější je odstraňovat rovnou, než je přeposílat a zkoušet si přivydělat účtováním servisu. Jejich hlavní výrobci, tedy těch virusů, kteří si na tom mazali kapsy, se tím už moc neobtěžují, protože trh na antivirus software je zakořeněný. Taky jsem v životě díky svým praktikám žádný virus neodeslal a to ani omylem, ani ty seberozmnožovací, a na netu jsem určitě už alespoň 18 let. Ty emaily jsem nakonec doručil přes svou site jako upload a download files. Pokud se pamatuju, stalo se to jenom se dvěma maily, ale to mi stačí. Nejenom to, ale neprošlo to přes žádnou z mých E adres a to mám i seznam. Šlo to ale poslat sám sobě mezi mými Email adresami a jiné maily adresátovi šly normálně. Tahle technologie je v profesionálním provedení daleko rychlejší a chytřejší na vyhodnocování toho co pujde a co ne, než si většina z nás dokáže představit.
Internet je mezistátně sledovaný komunikační systém a velké společnosti jsou s velkým bráchou jedna ruka. Ty sice můžeš mít svůj server, ale zase to jde pres IP, tedy velkou firmu a jejich server, nebo alespoň přes telefonní ústřednu.

Takže nevěř tomu, že posíláš rozkouskovanou email, nebo složky po netu po "packets" dokud se to nedostane k firmě, od které rentuješ internetovou alokaci, nebo telefonné firmě.
Když se v novinách dočteš, že u soudu vybalil státní návladní na obviněného telefonát starý cca dva a půl roku, což byl telefonát který proběhl cca rok a půl před tresním činem, a soud to vezme jako právoplatný důkaz, což znamená že telefonní firma, která to z nějakých archivů musela vyšťourat to byla schopna dostatečně podložit jako hovor neoblomně náležející telefonnímu číslu obviněného v patřičný den, hodinu a minutu, tak Ti snad něco dojde. A to je telefonát, ne email, která je o něco snazší zachytit a archivovat. Je třeba si jen všímat a popřemýšlet.
Dnes je pro soukromou poštu nejspolehlivější papírová slimáčí, ale taky to není jisté, zvláště pokud pokud máš historii, nemluvě o tom, že určitě existuje dnes technologie, jak dostat text z neotevřeného dopisu a odpadá nějaké rozlepování a lepení a vysoké nároky na lidskou práci.
Takže přeju hezké odpoledne, ahoj, Slávek.
Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.