Pro mě osobně ,by to bylo velmi potěšující zjištění protože pak closbustery a podobná zařízení se musí hledat velmi a velmi obtížně.

PS:teď mě budou ostatní mlátit po hlavičce

Domnívám se, že spíš než o živly ve smyslu živelných pohrom (zemětřesení, potopa, vichřice a požár) se jedná o symboly. Symbol jako takový má tu výhodu, že je možné jej prezentovat zcela veřejně i tehdy, když zastupuje skutečnosti, které mají být utajeny. Správná interpretace symbolu totiž není možná bez konkrétní znalosti či vědomosti, které se ovšem poskytují pouze "zasvěceným". V tomto konkrétním případě mám pocit, že se jedná o čtyři skupenství hmoty, tedy pevné, kapalné, plynné a plasmu, přičemž se ovšem mohu také mýlit.Novák: ... Země byla země,ne nějaké kamení nebo hlína.Voda byla zase voda,žádná jiná kapalina nebo oleje se nehodí,vzduch byl zase vzduch a přitom je okolo nás spousta plynů.A oheň byl oheň. ...
A co si takhle zapochybovat i o Velkém třesku? K této teorii se došlo na základě toho, že se celý vesmír od zeměkoule na všechny strany rozpíná, na což se usuzuje na základě tzv. rudého posuvu, který se dává do souvislosti s Dopplerovým jevem. Velký třesk je jenom ad absurdum dovedený předpoklad, že dříve tedy musel být vesmír menší. Budoucnost vesmíru je podle této teorie závislá na jeho celkové hmotnosti a má dvě možnosti. Buď se vesmír roztáhne na maximum a strne, nebo se zastaví a začne se znovu smršťovat až k dalšímu Velkému třesku. Ovšem s objevem quasarů, které mají extrémně velký rudý posuv a potažmo tedy rychlost, se kterou se vzdalují a tím pádem i extrémní vzdálenost a velikost, dostává celkem harmonická teorie rozpínajícího se vesmíru obtížně vysvětlitelné trhliny.Ako som sa začítal do "Energie U Pramene", začínam pochybovať o kadečom.