... Mima sem nepleť, ten odkaz výše je na příspěvek ode mne ...jeff píše:ale na Tvém odkazu používá Mim hydroxid sodný (draselný)

... Mima sem nepleť, ten odkaz výše je na příspěvek ode mne ...jeff píše:ale na Tvém odkazu používá Mim hydroxid sodný (draselný)
To by někdo musel udělat analýzu. Čichem a chutí to tam není. Nicméně, ten hliník není plyn, ale sloučenina rozpuštěná ve vodě. Když se člověk po dovyvíjení podívá na kapátkovou lahvičku, zjistí, že má stěny zaprskané kapénkami. Ty se bez filtru nutně dostávají unášeny plynem i do dírky v cecíku a dál do vody v zavařovačce a je to ve vodě velice znát čichem a chutí. Když se podívá dále člověk po dovaření na filtr samotný, zjistí, že je trochu zavlhlý na spodním konci směřujícím ke dnu lahvičky, ale dále už zůstane suchý. Na tý růžový barvě je to velice dobře vidět odstínem. Zvolil jsem tu celulozovou houbičku právě pro to, že je velice dobře smáčivá. Například molitan bych viděl jako naprosto nevhodný materiál. Z té smáčivosti a z toho co vidět je jsem si celkem jistý, že ten filtr pochytá prakticky veškerou tekutou složku i s tím hliníkem a pustí jenom plyn, tedy asi nějaký vzduch a hlavně vodík. Na 100% to samozřejmě nevím a nějaké stopy nejspíše v konečné vodě budou.jeff píše: ... trochu nesedí možnost úniku hliníkových sloučenin do vody, ...
... i v něm se při elýze začne tvořit NaOH ...Slavek Krepelka píše: i když zde lze vhodnou volbou elektrolytu zabránit tomu, aby se do konečné vody dostávaly látky tělu škodlivé. Například použití chloridu sodného ...
... ale i tak stejně doporučuji dvě promejvačky za sebou ...... ta první by měla být větší, jelikož bude fungovat i jako chladič ...... a pokud je zapotřebí opravdu čistý vodík (tj. bez příměsi NaOH), tak do té druhé kápnout fenolftalein ... jakmile voda v promejvačce začne fialovět, tak už se hydroxid dostal až tam ...Slavek Krepelka píše:víc než jedna amatérská vodní předloha a nejspíš i víc než předlohy dvě, zvláště pokud v předlohách není použit nějaký porézní šutr který by rozbil plyn z hadičky vyvíječe na co nejmenší bublinky.
A(&F) píše:... i v něm se při elýze začne tvořit NaOH ...![]()
... 2 Na+ + 2 Cl- + 2 H+ + 2 OH ---> H2 + Cl2 + 2 NaOH ...
... ta chlorovodice by tam vznikla pouze za vysokého tlaku a teploty (větší než 800°C) ... a to jedině tehdy, pokud by se plyny z elektrod promísily ještě pod hladinou ...Slavek Krepelka píše:6NaCl + 8H2O -> O2 + 2H2 + 6NaOH + 6HCl -> O2 + 2H2 + 6NaCl + 6H2O
Koupím ten hořčík.A(&F) píše: ... je to velmi podobný postup, jako když hodíš kousek sodíku do vody ...
Jééé, ten pán z toho Osla (míním ten časopisA(&F) píše:... a co galium ??? ...
no nějak se to blbě váže na vodu kohoutí pokud není převařená,osmotická je jiný kafe, tam tenhle efekt tak výrazný není ,možné je vliv na dravost vodíku má přítomnost magnetického pole při jeho výrobě.Moc se mi líbí Slávkova ponorka stačí místo mincí přivázat malý neodym jako balast,nebo ho dát zvenku flašky a druhá dobrá věc na tom je to ,že to jde udělat jednoduše a pod tlakem.Tak by se to dalo spáchat možná i silnější.akvarista píše:že výroba zinkovým okapem
hořčíková vyluhovaná tyč má třetinový výkon jak ta voda nasycená vodíkem ,hořčík je tam navíc ale stejně je to 12krát silnější jak kyselka magnezia s CO2 bublinkama.akvarista píše:účinek cejtim v hlavě a po pití vody s vylouhovanou tyčí moc ne.
la píše: ... stačí místo mincí přivázat malý neodym jako balast,nebo ho dát zvenku flašky ...
Lípnul jsem 20mm průměr neodym na dno ponorky epoxydovým tmelem a vyzkoušel. Pracuje to naprosto betálně s mincí (quartrem) pod zavařovačkou. Ponorku to přidrží, ale odtržení je snadné a dá se zavařovačka s mincí a ponorkou i přenést. Je tedy opět uvařeno a tentokrát s magnetem. Taky jsem si dovolil víčko zavařovačky pořádně dotáhnout a tudíž jsem to vyvinul pod tlakem, který odhaduju tak na půl Atm.Slavek Krepelka píše: ... Navíc jeden neodym se dá na ponorku kápnout epoxydem, ...