Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Dávkování: Ivermectin - Fenbendazol - Mebendazol

Výbava vhodná při kolapsu civilizace.

Společenské dění u nás i ve světě.
Odpovědět
NAVAR
Zasloužilý člen
Dal: 37 poděkování
Dostal: 262 poděkování

Re: Výbava vhodná při kolapsu civilizace.

Příspěvek od NAVAR »

jarda ovčák píše:Taky bych udělil ocenění, jako brácha, ale neumím to. Takže, díky za náhled do reality.... :good:
Je to fakt dílo. ten chlast... kdo by to řekl....
V pravo v okně příspevku máš dvě ikonky červený vykřičník a palec nahoru. Palcem nahoru dáš ocenění.
Werich Fimfárum: "Zbraně a kořalka jsou nejvýnosnější obchod na světě".

Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
kutil
Zasloužilý člen
Dal: 48 poděkování
Dostal: 269 poděkování

Příspěvek od kutil »

Ahojky vespolek,
juknite na ten odkaz o zániku Mayské civilizace a hned budete vědět co máte dělat....
http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1 ... 256226434/

Tj. být soběstačný, nevyčnívat z řady, nechlubit se zásobami a hlavně umět se ubránit těm, co nebudou mít co do huby-grrr Čeká nás těžká doba :evil: Nebude to hned 21.12 ale během několika příštích let určitě-grrrrr
Stačí pokud některá sluneční erupce bude příští rok směřovat přímo k Zemi, vypadne el. a to až na 1/2 roku a představte si že bydlíte ve velkoměstě např.v 95 patře?
To je na mašlu...
H.v.

jarda ovčák
Zasloužilý člen
Dal: 9 poděkování
Dostal: 99 poděkování

Příspěvek od jarda ovčák »

Zdravím tě, příteli.
půl roku bez elektřiny je o nekonečnosti, páč drtivá většina tenagerů, nebo jak se to píše, spáchá první den bez mobilního telefonu a facebooku harakiri nějjakým obzvláště ohyzdným způsobem.....
žijeme ve zvrácené době a pád na dlažbu bude fakt bolet.

„Kdybych byl postaven před rozhodnutí mezi zbabělostí a násilím, zvolil bych násilí.“ Gándí
A(&F)
Zasloužilý člen
Dal: 1362 poděkování
Dostal: 1195 poděkování

Stojíme na prahu kolapsu globální civilizace, ...

Příspěvek od A(&F) »

Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
milda
Zasloužilý člen
Dal: 710 poděkování
Dostal: 489 poděkování

Re: Stojíme na prahu kolapsu globální civilizace, ...

Příspěvek od milda »

A(&F) píše:... varuje nová studie ... http://www.novinky.cz/veda-skoly/290144 ... tudie.html ...
..nj, ženem se do pr*ele, protože musíme vyrábět pořát víc, sklízet na poli pořád víc, i kdyby to žrádlo mělo růst jenom z chemikálií dovezenejch z Lovosic a za rohem se to mělo vyhazovat....
jak dál? rychle zvolit komustity, hned v příštích volbách (dokud tam jsou pravověrný- než se stačej vrátit ti ostatní z ODS), oni udělají trochu zmatku, nedostatku, znárodněj to těm nejvědším tunelářům a bude...
Tedy, bude zase bída, ale bude práce a smysl života. Přestanou se vyhazovat na šrotiště auta, který můžou ještě v pohodě 20 let jezdit (nebo padesát, jako na Kubě), do automaticých praček se vloží nový programátor za pár korun a bude sloužit dalších min 5 let. A budou se zas opravovat boty, vrtačky, všechno co se nesmyslně vyhazuje kvůlivá větším ziskům korporací.
(mimochodem tohle jsem řešil doma u Whirlpoolky a tvrdím, že vyměnit "programátor" bychom zvládli všichni tady na fóru.)
Problém je, že součástka za 300-400 kč se prodává destkrát předražená. A tak je to se vším... :? Plníme smetiště, místo abysme trochu přemejšleli.
Proto se na to Bůh už nemůže dívat. :ethink: :smoke:

jarda ovčák
Zasloužilý člen

Současný stav světa je dán potřebami lidí. Chtějí žít snadněji, rychleji, pohodlněji.....kdyby to tak nechtěli, tak by to bylo jinak.
Představte si, že celá evropa se svými potravinami stojí na soji z jižní ameriky, pěstované na frajplacu po pralesech.
ale máme nejlacinější potraviny, jak kdy byly v dějinách země. Jediná rada je:užívejte si, dokud to období blahobytu trvá.Stejně jako období míru trvá rekordně dlouho. Po válkách se regenerovalo, opravovalo a budovalo. s obdobím míru si nevíme rady, protože se nic nebuduje, krom obchodnických staveb.
Klaníme se univerzálnímu bohu, kterému důvěřujeme a milujeme víc , než bližního svého....nejlukrativnější činnost je hnípat na úřadě, nebo obchodovat.
A ve svobodných volbách si z elity národa zvolíme fakt to nejlepší, co můžeme.....Můžem si za to sami, svalovat vinu na druhé nepomůže.Jsme zdegenerovaní a nepřipraveni na jakoukoli nepřízeň, žijem z ruky do huby bez rezerv, tak se nemůžem divit, že se to neunese. Tak ten orchestrion pánbíček vytáhne ze zdi a ti, co přijdou po nás začnou znova a možná líp.

„Kdybych byl postaven před rozhodnutí mezi zbabělostí a násilím, zvolil bych násilí.“ Gándí
NAVAR
Zasloužilý člen

Příspěvek od NAVAR »

milda píše:..nj, ženem se do pr*ele, protože musíme vyrábět pořát víc, :
Přesně tak být mnohem skromnější, používat věci kvalitní a s trvalou hodnotou a co se dá tak si opravit a nebo vyrobit. Jenomže tohle takzvaná vyspělá civilizace moc neprovozuje.

To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
NAVAR
Zasloužilý člen

Příspěvek od NAVAR »

A(&F) píše:... varuje nová studie ... http://www.novinky.cz/veda-skoly/290144 ... tudie.html ...
Jo tak tomu bych věřil více než Y2K, 21.12.2012 atd. Trochu mi u té "podčasové" studie chybí bližší info. a scénář "co se stane když", alternativy varianty , řešení, doporučení, syntéza.....
Třeba mne napadá řešení v omezení konzumu, jenomže to sníží produkci a tomu se říká "krize", krize není žádoucí... Krizi se bude bránit kdo? ... atd... Na jednu stranu se nechceme omezovat a na druhou stranu se bojíme krize.

PS:(podčasová znamená že mohla být se stejným stupněm objemu informace a pravděpodobnosti napsána klidně před 20-ti lety)

A(&F)
Zasloužilý člen

Jednoduchý parní čerpadlo ... pro Jardu Ovčáka ... :DD

Příspěvek od A(&F) »

... Saveryho princip ... :D ...

Obrázek
(... sorry, jinej vhodnější principiální obrázek jsem nenašel ... ale azbukou snad ještě trochu vládneš ... :lol: )

... čerpá samozřejmě pouze z hloubky max. cca 10 metrů, než se sloupec přetrhne, ale výtlak prý mělo až 30 metrů ... ale pokud je studna dostatečně široká, může se ta část se záklopkami umístit dovnitř nad hladinu ... :) ...

Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
jarda ovčák
Zasloužilý člen

Re: Jednoduchý parní čerpadlo ...

No, právě...... Kdyby se vodní sloupec netrhal v 8 metrech, ale v 50 ti, tak bych řehtal jako ůň.
Jenže halt mám sací koš v 35 metrech.
Je to jednoduchý, udělám fešnej žentour, ulovím si pár úředníků a nechám je vrtět centrálou na výrobu elektřiny. Konečně dám jejich existenci jakýsi jasnější smysl...Stejně naložím s loupežníky a zlodějama. Až si svoje odkroutí, budou volní.Možná si zajedu zalovit k hlavnímu městu. Budou se jich tam toulat po blackoutu veletucty veletuctů.Mezi něma ti ransdorfové, grebeníčci, ráthové a jandákové a podobní prostitutové.
Bič jim ukáže, kudy tudy. :evil:

A(&F)
Zasloužilý člen

Re: Jednoduchý parní čerpadlo ...

Příspěvek od A(&F) »

jarda ovčák píše:No, právě...... Kdyby se vodní sloupec netrhal v 8 metrech, ..... Jenže halt mám sací koš v 35 metrech.
... no, právě ... ;) ... pokud by se umístila "zpětno-klapková část" cca 5 metrů nad hladinu, tak to na těch 35 metrů akorát vyjde ...... do studny pak povede navíc jedna trubka (na páru) ... a "nasósnyj rezervoár" může být až nahoře vedle studny ... ;) ...... mmch, dokážu si představit, že by to celý šlo velmi jednoduše zautomatizovat (přes tlakovej spínač - samočinný ventil ovládající vstřik chladící vody) ... potom by už jenom stačilo zatápět pod parním kotlem ... :) ...

jarda ovčák
Zasloužilý člen

Ano, nebo injektorový systém. Mám studnu 160mm průměr uvnitř, páč jsem tam nechal našroubovat dvojiitý pažení...Ale myšlenka na ty úředníky mne zahřívá a rozpaluje.Stejně to tak dopadne. budou suplovat potažní sílu .Jináč jim nikdo nedá nažrat. Jen úchyl by si doma živil páreček darmojjedů......Možná bych už měl začít vyvíjet lidské tažné postroje. Připraveným štěstí přeje a už to klepe na pupek.....

Dodatečný Edit: ... m > mm ... ;) ... A(&F) ...

A(&F)
Zasloužilý člen

Příspěvek od A(&F) »

jarda ovčák píše:Mám studnu 160m průměr uvnitř, ...
... hmm, stošede, ... tak to máš docela slušnej rybník ... :laugh: :laugh: :laugh: ... ;) ...
jarda ovčák píše:Připraveným štěstí přeje a už to klepe na pupek.....
... je to možná blížeji, než je většina lidí ochotna si přiznat ... :? ...... např. podle odhadu MSV bude do konce roku na hranici sociální bídy více jak polovina tuzemských domácností ... momentálně, je to zatím jenom jedna třetina ... :| ...

jarda ovčák
Zasloužilý člen

No, dělal jsem čerpací zkoušku a....dává mi to přes litr za vteřinu, což je 86 kubíků denně a čerpal jsem 3 dny a nevyčerpal.
Tolik fakt nevypiju ani s ovcema, a když přijedeš, a vochutnáš,tak uvidíš.Sice bych mohl koupit výkonnější čerpadlo, ale fakt ani mne nenapadá důvod, k čemu bych mohl potřebovat tolik vody. kubík mne vyjde na.... vlastně netuším, kolik stojí elektřtina, čerpadlo má 1100 watíků. To pár úředníků utočí jako prd....Jsem klidný.Nebo elektrocentrálu a naftuu, nebo solární panel a baterie.... Jenže, ještě se nenašel fifák, kterej by mi řekl, kolik bych potřeboval panelů na tu kilowathodinu denně, i když bude pošmourno. vykukové chetří.No jo, ale když my sedláci nedáme do žlabu úředníkům, tak poscípou hlady.....

A(&F)
Zasloužilý člen

Příspěvek od A(&F) »

... sry Jarine, ... tak trochu si z Tebe střílím, anžto Ti tam zjevně vypadlo jedno "m" (a z "mm" jsi tím pádem udělal metry ... proto hovořím o "rybníku" ... :D :D ... ;) ) ... viz hore ...... mám Ti to opravit nebo to uděláš sám ?? ...

Odpovědět

Zpět na „Vážně i nevážně o všem kolem nás“