Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Dávkování: Ivermectin - Fenbendazol - Mebendazol
Dávkování: Ivermectin - Fenbendazol - Mebendazol
Relax u kávičky
- jeff
- Zasloužilý člen
- Dal: 33 poděkování
- Dostal: 95 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
jen tak
Jak se nic nedělo. Takhle se jmenuje kapitola z takové staré knížky, kterou mi, co by malému klučinovi koupili rodiče. Knížka se jmenovala "Šolim, já a tranzistory". Knížka seznamovala se základy elektroniky formou zábavy a praktickými pokusy s výrobními postupy. Ve zmíněné kapitole je popsáno takové mrtvé období, kdy venku pršelo... No a hlavní protagonisté chtějí něco vymyslet, tak jdou do ptákovin. Kremžský mikrofon, tak se jmenoval jejich vynález. V podstatě to byla sklenička od kremžské hořčice do 2/3 naplněná vodou, plaastové víčko sloužilo jako membrána, do něho zapíchli hřebík tak, aby dosahoval těsně nad hladinu.... a mikrofon byl hotov. Samozřejmě, že Kremžský mikrofon nikdy nefungoval a ani nemohl, ale jako ptákovinka to bylo pěkné.
Co se rozhodnul Ivan, že nás opustí tu začínáme mít stojatou vodu, taky začíná období, kdy se nic neděje a dít by se mělo, aby jsme neusnuli. I když je to někdy těžké, přibývají tu i typy reakcí na některé příspěvky typu "sedni si do křesla, na kterém je sršeň", ale to je způsobeno nedostatkem informací, se kterým se tu potýkáme už od začátku. Tak si kladu otázku, zda se po prázdninách situace vylepší, bylo by to dobré.
Jeff
Co se rozhodnul Ivan, že nás opustí tu začínáme mít stojatou vodu, taky začíná období, kdy se nic neděje a dít by se mělo, aby jsme neusnuli. I když je to někdy těžké, přibývají tu i typy reakcí na některé příspěvky typu "sedni si do křesla, na kterém je sršeň", ale to je způsobeno nedostatkem informací, se kterým se tu potýkáme už od začátku. Tak si kladu otázku, zda se po prázdninách situace vylepší, bylo by to dobré.
Jeff
- Iv
- Zasloužilý člen
- Dostal: 8 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Pro zamyšlení
Skutečnost, že se myšlenka a první náznaky technologie pro čerpání volné energie stále častěji objevují na veřejnosti, znamená úsvit věku skutečné civilizace; je to epochální událost lidské historie. Ale nikdo si za to nemůže "připisovat zásluhy". Nikdo na tom nemůže "zbohatnout". Nikdo tím nemůže "ovládnout svět". Je to prostě boží dar. Vyvíjí tlak na nás, na všechny, abychom konečně převzali odpovědnost za naše činy, a vyzývá k sebekázni a zdrženlivosti, když je to zapotřebí. Svět, tak jak je momentálně zařízen, nemůže dostat volnou energii, aniž by jí byl zcela přetvořen. Dosavadní "civilizace" evidentně dosáhla vrcholu vývoje, protože v ní klíčí semena vlastní transformace. Neoduševnělé lidské zvěři nelze svěřit volnou energii. Udělala by s ní jen to, co udělala vždy, když získala nepřiměřenou výhodu vůči jiným, nebo by se pozabíjela navzájem v procesu přeměny.
Pokud se vrátíte o kousek zpět a přečtete si Ayn Randův Atlas Shrugged (1957) nebo i jen zprávu Římského klubu, The Limits To Growth (1972), poznáte, že ty nejbohatší mocné rodiny to pochopily už před desetiletími. Jejich záměrem a cílem je žít ve "světě volné energie", ale neustále nechávat všechny ostatní stát venku, v mrazu. To samozřejmě není nic nového. Ti na trůnech obvykle vždy považovali obyčejný lid (nás) jen za předměty, které vlastní. Co je skutečně nové je to, že vy i já spolu nyní můžeme komunikovat mnohem lépe než kdykoliv v minulosti. Internet nabízí čtvrté síle příležitost překonat spojené úsilí těch ostatních, bránících rozšíření volné energie.
Pokud se vrátíte o kousek zpět a přečtete si Ayn Randův Atlas Shrugged (1957) nebo i jen zprávu Římského klubu, The Limits To Growth (1972), poznáte, že ty nejbohatší mocné rodiny to pochopily už před desetiletími. Jejich záměrem a cílem je žít ve "světě volné energie", ale neustále nechávat všechny ostatní stát venku, v mrazu. To samozřejmě není nic nového. Ti na trůnech obvykle vždy považovali obyčejný lid (nás) jen za předměty, které vlastní. Co je skutečně nové je to, že vy i já spolu nyní můžeme komunikovat mnohem lépe než kdykoliv v minulosti. Internet nabízí čtvrté síle příležitost překonat spojené úsilí těch ostatních, bránících rozšíření volné energie.
- sano
- Zasloužilý člen
- Dostal: 18 poděkování
Pre Ivana
V prvom rade Ivan chcem povedať, že si ťa nesmierne vážim. Ale nemôžem súhlasiť s niektorými tvojimi postojmi. Začnime od konca. Od internetu. Ani on tu nie je samoúčelný. Aj internet je Boží dar a má napomôcť aby tu bol nastolený Jeho poriadok. Svet tvorivosti, nie zániku. Svet prosperity, nie hladu. Svet lásky nie vojen. Každý z nás dostal nejaké danosti. Niekto vie dobre s počítačmi, niekto dobre prekladá, niekto sa dobre orientuje v celosvetovej knižnici. Niketo je dobrý v konštruovaní elektronických obvodov. Každý ak nasleduje Cestu k Pánovi, cestu tvorivosti, rozvoja, prosperity a lásky, môže svojou práciu priblížiť obdobie v ktorom voľná energia bude voľne prístupná.
Je pravda, že sme ešte neprešli transformáciou. Ale napriek tomu sú tu vynálezy na voľnú energiu. Sú tu. Medzi nami. To znamená, že ich čas prišiel. Väčšina vynálezcov, chce svoje poznatky zkapitalizovať, akoby šlo o zemiaky, uhlie, ropu. Ale nedarí sa im.
To môže znamenať aj to, že s týmito vynálezmi je treba zaobchádzať ináč, ako s ostatnými komoditami. Dať ich voľne všetkým. Je tu dostatok bezdomovcov, ktorý sa nemajú kde zohriať. V Bratislave minulú zimu zomreli siedmi od zimy. Môže to znam,enať, že zhora prichádza pomo a my ju nevyužívame. Keď budeme čakať na transformáciu, nič tým nevyriešime. Súčasťou transformáciu bude aj hodnotenie našich činov. Neviem ako vy, ale ja nemôžem s kľudným svedomím povedať, že som urobil pre pomoc núdznym všetko, čo som mohol urobiť. Aj na poli voľnej energie.
Preto sa domnievam, že by sme nemali čakať na nejaký pokyn zvrchu, ale pokračovať v práci. Ten, kto zasvetil svoju prácu v prospech všetkých, určite sa dopracuje ku voľnej energii skôr ako ten čo na nej chce zbohatnúť.
Mamonár môže rozlúsknuť rébus, ale nebude úspešný v realizácii, v rozširovaní nových možností.
Preto ja som za to aby sa pokračovalo. Ivan, dostal si do vienka veľkú tvorivosť. Bolo by škoda, keby si ju premrhal čakaním na niečo čo nemôžeme ovplyvniť. Aj keď osobne si myslím, že súcit, porozumenie približujú okamžik pri ktorom spoznáme akí vlastne sme. Pre väčšinu to bude veľká výzva do ďalšieho života. Som presvedčený, že Tvoja práca bude hodnotená veľmi dobre. Ak môžeš ďalej usmerňuj svoj tím. Je to výzva aj pre teba. Nemusí sa opakovať.
sano
Je pravda, že sme ešte neprešli transformáciou. Ale napriek tomu sú tu vynálezy na voľnú energiu. Sú tu. Medzi nami. To znamená, že ich čas prišiel. Väčšina vynálezcov, chce svoje poznatky zkapitalizovať, akoby šlo o zemiaky, uhlie, ropu. Ale nedarí sa im.
To môže znamenať aj to, že s týmito vynálezmi je treba zaobchádzať ináč, ako s ostatnými komoditami. Dať ich voľne všetkým. Je tu dostatok bezdomovcov, ktorý sa nemajú kde zohriať. V Bratislave minulú zimu zomreli siedmi od zimy. Môže to znam,enať, že zhora prichádza pomo a my ju nevyužívame. Keď budeme čakať na transformáciu, nič tým nevyriešime. Súčasťou transformáciu bude aj hodnotenie našich činov. Neviem ako vy, ale ja nemôžem s kľudným svedomím povedať, že som urobil pre pomoc núdznym všetko, čo som mohol urobiť. Aj na poli voľnej energie.
Preto sa domnievam, že by sme nemali čakať na nejaký pokyn zvrchu, ale pokračovať v práci. Ten, kto zasvetil svoju prácu v prospech všetkých, určite sa dopracuje ku voľnej energii skôr ako ten čo na nej chce zbohatnúť.
Mamonár môže rozlúsknuť rébus, ale nebude úspešný v realizácii, v rozširovaní nových možností.
Preto ja som za to aby sa pokračovalo. Ivan, dostal si do vienka veľkú tvorivosť. Bolo by škoda, keby si ju premrhal čakaním na niečo čo nemôžeme ovplyvniť. Aj keď osobne si myslím, že súcit, porozumenie približujú okamžik pri ktorom spoznáme akí vlastne sme. Pre väčšinu to bude veľká výzva do ďalšieho života. Som presvedčený, že Tvoja práca bude hodnotená veľmi dobre. Ak môžeš ďalej usmerňuj svoj tím. Je to výzva aj pre teba. Nemusí sa opakovať.
sano
- Iv
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
- Mim
- Zasloužilý člen
- Dostal: 3 poděkování
Chlapci, dojali jste mě k slzám....
Ne, teď vážně. Je to jak mazání medu na prsa. Nechme toho. Já si vážím také pár členů fóra, ale už se to nesluší dál rozmazávat. Relex by měl být o tom, že bude lépe, ač Murfyho zákony, jak říká Iv jsou o něčem jiném. Celé jsem je četl, dokonce jsem je částečně vydával v časopise, ale lidi, o nás to neplatí. My nakonec uspějem. Čert vem Murfyho zákony i s ním.
Však ono to půjde!!!
- Palo
- Zasloužilý člen
- Dal: 41 poděkování
- Dostal: 451 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Chlapci, dojali jste mě k slzám....
Chlapi, když se nedaří, neznamená to, že to nikdy nepůjde! Důležité je být dobrý tým!!! 

Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
- Iv
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
- Mim
- Zasloužilý člen
pro Iv
Zdravím Ivane!
Uznávám, byla to asi trochu divná reakce!
Ale jsem taky přepracovaný, mám trochu problémy s dětmi, které jsou z větší části v pubertě a tak. Navíc se rozvádím, bydlím s tchýní, no zkrátka samé radosti.
Největší radost mi teď dělá "můj soukromý výzkum", ale to možná znáš. Když se alespoň něco daří, je to fajn. Ale....Po počáteční eufórii jsem i v tomhle zaznamenal řadu problémů a tak to řeším po nocích. Technicky je všechno zvládnutelné, to vím, ale bere to dost sil.
Také si tě vážím a to už jsem mockrát psal. Držím palce. Já to chci řádně prozkoušet, než do toho někoho navezu a on si ublíží. Pár expozí jsem absolvoval a vím, o čem mluvím. Díky za odezvu.
Uznávám, byla to asi trochu divná reakce!

Však ono to půjde!!!
- Iv
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
- Mim
- Zasloužilý člen
Díky Ivane!
Díky za podporu. Žádná kaše není tak horká, jak vypadá. Dnes jsem zase zaznamenal pokrok, protože se mi podařilo doladit řízení produkce vodíku. Škodovka šlape, už i pojíždím po zahradě. Jel bych i dál, ale nemá to technickou. Budu jí muset odvézt na letiště a tam to řádně protáhnout, I když jsem to měl na špalkách a jde i v zatížení.
Však ono to půjde!!!
- Mim
- Zasloužilý člen
Pro Jeffa!
Zdravím Jeffe!
Všiml jsem si, že už jsi zase s námi, tak co je u tebe nového?
Všiml jsem si, že už jsi zase s námi, tak co je u tebe nového?
Však ono to půjde!!!
- jeff
- Zasloužilý člen
- Dal: 33 poděkování
- Dostal: 95 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
prozvonění sítí
Zdravím Tě, Mime a též všechny ostatní. Ano, podařilo se mi konečně po zdlouhavém procesu, aby mi také zavedli ADSL. Nového něco málo i je, ale teď si musím prohlédnout všechny nové příspěvky a že jich tu za 6 týdnů je opravdu požehnaně!
Jeff
Jeff
- Palo
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Pro ADSLáky
Zdravím Jeffe a všechny, co mají ADSL. Osobně mám kabelové připojení, ale s ADSL mám určité (nedobré) zkušenosti. Je to relativně dobré připojení, ale je velice nebezpečné – nejsou odfiltrovány viry a jiný software, které si při základním nastavení systému XP sám systém natáhne do sebe (kabel je odfiltrovaný – aspoň u nás v Brně). Někdy je potřeba (nutno) kontrolovat stav počítače, můžete se mrknout na mé nové stránky http://www.mampc.wz.cz/ , oddělení "Instalace a údržba" část "Zpomalený počítač".Jeff píše:...aby mi také zavedli ADSL... Jeff
Přeci už s počítačema dělám nějaký ten pátek a došel jsem ke zcela odlišným závěrům, než se kolikrát doporučuje – co se systému týče, však pochopíte, když si více pročtete na těchto mých stránkách.
Jsou to stránky poměrně nové, uvítám jakékoliv připomínky.
taky jeden adeselak
Zdravim Te Palo, taky jsem nucen pouzivat ADSL (jina moznost rychleho a predevsim relativne funkcniho internetu v lokalite kde bydlim neni) Internet pouzivam pro praci.
Na tvem webu jsou opravdu uzitecne informace. Po precteni jsem "poladil" sve PC dle tvych doporuceni. Ted je prace o hodne prijemnejsi - podstatne se pocitac zrychlil.
Uprimne diky za tve zkusenosti.
Na tvem webu jsou opravdu uzitecne informace. Po precteni jsem "poladil" sve PC dle tvych doporuceni. Ted je prace o hodne prijemnejsi - podstatne se pocitac zrychlil.
- Palo
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Re: taky jeden adeselak
Nemáš za co, jsem rád, že má práce na stránkách má významJanis píše:Zdravim Te Palo, taky jsem nucen pouzivat ADSL (jina moznost rychleho a predevsim relativne funkcniho internetu v lokalite kde bydlim neni) Internet pouzivam pro praci.