Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Dávkování: Ivermectin - Fenbendazol - Mebendazol

TRkové řady vyvíječů

Praktické informace...

Moderátor: sao

Odpovědět
Peter anonymní

Re: 007

Příspěvek od Peter anonymní »

sao píše: Pokud někdo chce provozovat Mimův vyvíječ a vůbec všechny vyvíječe na bázi rozkladu (štěpení)H2O ( dále jen MVH) , tak musí mít na paměti příspěvek Sana , který Vám jasně napsal , že v autě stačí 1% monoatomárního vodíku (MV) a nebo 4% BP , protože tyto koncentrace mají stejný výkon , jako přiměřené množství paliva .
Jedná se o objemové, nebo váhové množství?

Po těch letech , co jsi tady , Ti to musí být úplně jasné , protože si myslím , že si to hravě dokážeš spočítat . To jako kdyby se Tě zeptal zaměstnavatel , jestli ti má dát výplatu -- objemově a nebo váhově . Buť Ti těch (imaginárních ) 22.850Kc dá ve stokorunách a nebo Ti ji dá v korunách .
Notabene -- asi se Ti něco prapodivného muselo stát , protože poslední tři měsíce jenom do všeho ryješ místo toho , abys taky něco dělal .
Mě to tak připadne , že Ti někdo něco udělal a Ty se to snažíš tady kompenzovat .
A nebo , a to bych teda velice nerad , se ti nedaří tak , jak by jsi chtěl , protože jsi ztratil motivaci .
Jsi přeci klučina koumavý a tak si to nechtěj pokazit nějakými drobnými neúspěchy , které tě na poli bádání potkali .
Prosím Tě dej se dohromady , protože to začíná být trochu kách .
Každýmu se někdy něco stalo a určitě i v budoucnu stane , ale všechno na tom našem Univerzálním světě má své řešení a tady , tady na tomto Fóru máš už nadosmrti svou rodinu ať chceš či ne , která Tě nenechá padnout na hubu , -- leda by jsi sám chtěl . Mám Tě rád :pivko: , ale všeho do času .

Co jsem tady napsal se netýká jenom Tebe , ale všech , včetně mě , protože každýmu někdy ulítnou nervy .
:smoke:

Novák
Zasloužilý člen
Dostal: 2 poděkování

Peter

Příspěvek od Novák »

Ten údaj 1,5kW je zavádějící a s realitou nemá nic společného.Uvažuj logicky a dej si dohromady odpor karoserie /koeficient ?/,valivé odpory pneumatik,valivé odpory všech hřídelí od kol,přes převodovku až po samotnou klikovku,samotná vačka je taky pěkný žrout výkonu a co potom alternátor,který taky samozřejmě je v provozu,dále klínový řemen s mizernou účiností a takhle můžu pokračovat ještě dost dlouho.Tady si trochu naletěl.Na net si každý může psát co chce a je na tobě logicky myslet.
Ve staré učebnici jsem našel údaj 4,7kW na ustálený pohyb vozidla po rovině při rychlosti 50km/hod. "Ruku do ohně bych za to ale nedal"

laik
Zasloužilý člen
Dal: 36 poděkování
Dostal: 43 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Zdravím

Příspěvek od laik »

Peter. já nevím ale já pod přibližně devět litru z formanem nešel.a to sem šetřil co to dá.(dokonce na laně sem se tahl nespočetněkrát) :lol: je jasný že tření a odpor má velkej vliv. možná z motorem na stolici, se dostanem snad na polovinu.každopádně by to teda chtělo sestrojit asi kvalitnější motor...... :? :ethink: což nám asi ted nepujde tak musíme(spíš někteří ostatní tady,já se jen vezu :oops:) vymyslet něco jinýho...

Jsem svobodný, protože dělám to co chci a ne to co musím......
Peter anonymní

Jedná se o objemové, nebo váhové množství?

Trochu ti to zjednoduším.

a) objemové
b) váhové
c) nevím

Nemusíš se rozepisovat, stačí písmeno. Nebo to zase zmažeš? Je to tak těžká otázka?

Můžeš mě k..a říct , proč se mě na to furt ptáš dokola ???? Když ti volám , tak mě nebereš telefon a potom to zavěsíš . ???
Zeptej se na to Sana a nebo si přečti příspěvek , ze kterého to čerpal a nedělej ze sebe furt vola . Tvůj poslední příspěvek jsem smazal proto , protože se pořád jenom opakuješ a nedáš pokoj , jako malej kluk .

Peter anonymní

Re: Zdravím

laik píše:Peter. já nevím ale já pod přibližně devět litru z formanem nešel.a to sem šetřil co to dá.(dokonce na laně sem se tahl nespočetněkrát) :lol: je jasný že tření a odpor má velkej vliv. možná z motorem na stolici, se dostanem snad na polovinu.každopádně by to teda chtělo sestrojit asi kvalitnější motor...... :? :ethink: což nám asi ted nepujde tak musíme(spíš někteří ostatní tady,já se jen vezu :oops:) vymyslet něco jinýho...
Nevím jestli tam máš karburátor, nebo vstřikování. Se vstřikováním se dostaneš na 5litrů/100km. Ujel jsem za minulý týden zhruba 1700km s favoritem 1,3i. Motor má naběháno přes 200000km a není nijak udržován. Značně chrastí rozvody a ventily jsem na něm dělal naposled asi před pěti lety. Se spořičem bez bubleru a proudem omezeným 21W žárovkou se spotřeba pohybovala mezi 5,2 až 5,3l/100km.

Maco
Stálý člen
Dal: 1 poděkování
Kontaktovat uživatele:

---

Příspěvek od Maco »

----
Naposledy upravil(a) Maco dne pát 26 zář 2008 20:25, celkem upraveno 1 x.

Peter anonymní

Re: Peter

Novák píše:Ten údaj 1,5kW je zavádějící a s realitou nemá nic společného.Uvažuj logicky a dej si dohromady odpor karoserie /koeficient ?/,valivé odpory pneumatik,valivé odpory všech hřídelí od kol,přes převodovku až po samotnou klikovku,samotná vačka je taky pěkný žrout výkonu a co potom alternátor,který taky samozřejmě je v provozu,dále klínový řemen s mizernou účiností a takhle můžu pokračovat ještě dost dlouho.Tady si trochu naletěl.Na net si každý může psát co chce a je na tobě logicky myslet.
Ve staré učebnici jsem našel údaj 4,7kW na ustálený pohyb vozidla po rovině při rychlosti 50km/hod. "Ruku do ohně bych za to ale nedal"
Ten údaj je vypočítaný. Kdybys četl dál tak se dovíš, že je to normálně nemožné dosáhnout. Do potřebného výkonu se počítá jenom odpor karoserie a valivé odpory. Mám měřič okamžité spotřeby a při rychlosti cca 60km/h na rovině ukazoval v rozmezí 2,6 - 3,2 l/100km. Při ustálené jízdě při rychlosti 90 - 100km/h 3,6 - 4,4 l/100km.

jarda ovčák svitavy

Příspěvek od jarda ovčák svitavy »

Peter anonymní

Peter anonymní píše: Můžeš mě k..a říct , proč se mě na to furt ptáš dokola ???? Když ti volám , tak mě nebereš telefon a potom to zavěsíš . ???
Zeptej se na to Sana a nebo si přečti příspěvek , ze kterého to čerpal a nedělej ze sebe furt vola . Tvůj poslední příspěvek jsem smazal proto , protože se pořád jenom opakuješ a nedáš pokoj , jako malej kluk .
Ptám se proto, že je to dost důležité. Ve svém příspěvku si se obul do všech, že nedokáží seřídit motor a uvedl si procenta. Vola ze sebe nedělám, chtěl jsem jen radu. Telefon neberu jednoduše proto že ho nemám.

Peter anonymní

Rozdíl mezi hmotnostními a objemovými procenty

Použil jsem zjednodušený výpočet, takže výsledek se může lišit o pár procent.
Otázka je jestli to na BP vůbec pojede.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

sao
Zasloužilý člen
Dostal: 7 poděkování

Toto je poslední delší , kteréj dávám ,ale jinak jsem nemohl

Příspěvek od sao »

Ty bastarde jeden prolhanej , já ti dám že nemáš telefon . Sprostě jsi ho vypnul po pátým zazvonění.
Co se týče té tvé donekonečna opakující se otázky , tak ti odpovím , ať mám od tebe už pokoj a jenom doufám , že už dostaneš co chceš , protože jinou odpověď ode mne nedostaneš .
Odpověď zní : -- Za d) -- je to procentuálně .
A jestli tomu ještě nerozumíš , co jsou to procenta , tak se di bodnout , ty mězinožko řasnatá .

Co se týče toho seřizování motoru , ty debile jeden , tak by bylo nejlepší sehnat motor , kterej nebude a nikdy ani nebyl seřízenej , včetně vymazaného programového vybavení a dostaneš k tomu , jako návdavek , ještě svazek kabelů pro věškerou elektroniku . Do ruky ti potom dám šroubovák -- a včíl ukaž , co dovedeš .

Pokud si to aspoň rok nenaštuduješ a nepoužiješ nejmodernější techniku , tak si ty ,, ty pane chytrej , a to ti teda garantuju , Ani neškrtneš .

Jestli nemám pravdu , tak sem teďka Vy , Vy všichni nestraní a jenom přihlížející , dejte vyjádření a po pravdě napište , kdo by jste to dokázal , protože já teda bych si taky ani neškrt , -- jenom tak z placu nastavit takové monstrum . Né že bych to nějak neobešel a nenastartoval , to určitě ano , ale nato , abych to uvedl do bezvadného stavu , při kterém by to mělo aspoň stejnou spotřebu jako od výrobce , tak na to bych potřeboval taky nějakej čas a to je právě ono o čem tady furt mluvím -- o bezvadném nastavení celého kompletu , který montujeme do těch našich aut.

Jestli jsi nepochopil co píšu , protože je to jen a jen vztahováno k našim problémům nastavení na BP a MVH a jenom neustále budeš vytrhávat z kontextu celého pojednání , tak je mě tě teda upřímně líto .

Ty si totiž jenom někde něco přečteš , -- mrskneš to sem a včíl mudrujte .
Na Luboše jsi našil taky pěknou boudu , protože dáš nějakej příspěvek , ke kterému připojíš odkaz a myslíš si , že tam někdo bude něco hledat , aby se teda dopídil za hodinu čtení jakéž takéž odpovědi . Na takové příspěvky ti každej se..e a není na ně nikdo zvědavej , protože když je bude potřebovat , tak si je najde sám .
Měl jsi to tam napsat hned že je to nemožné dosáhnout a byl pokoj .

Tys to totiž udělal naschvál a jenom jsi čekal , až se někdo chytne , abys ho mohl osolit a bylo ti úplně jedno , jestli je to Petr nebo Pavel , hlavně že se někdo chytne a ty budeš moct šťourat , Ako Červená myš .

Jak jsem již psal , tak tě skutečně něco ku.. ky žere a chceš to tady jenom rozeštvat , hodit svoje mindráky na druhý a být středem pozornosti za každou cenu , protože si Vy ostatní pánové všimněte , že žádný nový výzkum z jeho strany a jenom vytahování starých , již dávno řešených problémů , které jsem si já dovolil zkrátit na pár vět , ve kterých říkám , že je to sice zdlouhavější , ale naladit se to hold naučit musíme a já tak činím a dávám jenom své výsledky a rady , jak je toho možno dosáhnout .

Pokud ovšem dělám něco špatně , tak mi to prosím raději řekněte dopředu a já hnedle přestanu , protože nemám tolik času , jak ten anonymní , který si jenom hraje na toho starého Petera .

Ale bez tak , jak tak na to koukám , tak to nikoho , buď vědomě a nebo nevědomě nezajímá a každej se jenom schovává za jiné příspěvky a nekouká a nebo nechce se koukat na to co se tady děje .

Ještě bych dodal k těm hanlivým slovům na začátku , protože jsem si nemohl pomoct .
U starého Petera by mě to nikdy nenapadlo , ale u anonymního , který si z toho tady začal dělat srandu a teďko bude chodit po všech vláknech , aby byl jako všude vidět , tak u toho mě vědomě ujely nervy .

Samozřejmě budou i tací , kteří buď vědomě a nebo nevědomě , přistoupí na jeho rozehranou partii , kterou zatím sice drobnými a nenápadnými podvůdky převrací ve svůj prospěch , ale dlouho mu to nevydrží , protože se bez toho už psychicky hroutí a nenechá si poradit , protože o tom ani chudák zatím neví a nebo nechce vědět .
On to bude sice vymlouvat a všelijak se z toho vykrucovat , protože mu nic jiného nezbude pro svou obranu a stále dokola bude hledat , co by se ještě kde dalo použít , vytrhnout a převrátit ve svůj prospěch a v neprospěch toho druhého a bude to kamuflovat všelikými vědomostmi , které se bude snažit všude možně posbírat a dát dohromady tak , aby to jakž takž dávalo hlavu i patu , protože se přece nemůže ponížit a dát najevo , že už mu došel věškerej humor a naděje na lepší časy a svou šanci už má Téměř vyčerpanou a nebo úplně (?), protože to už já neposoudím .

Teď dávejte dobrej pozor , jak bude rvát jeden kontext a nedomyšlenost svého jednání za druhým , aby si teda aspoň sobě dokázal svou nezdolatelnost a povýšenost nad druhým . Jestliže toho ovšem nenechá tak bude jenom neustále zabředávat do věcí , které si bude muset někde rychle naštudovat , aby si netrhl ostudu , protože už se mnohokrát stalo , že některé věci , které jsem já napsal , prezentoval za své , teda za svůjnápad a když jsem ho na to upozornil a přihodil jsem i odkaz na danou stránku , kde jsem to publikoval , tak nepovažoval ani za slušnost mi dát za pravdu a hnedle se na nějaký čas vypařil jak pára nad hrncem .
Kdož chcete , můžete si to dohledat , protože já na to nemám už náladu , donekonečna furt někoho o něčem přesvědčovat a ukazovat a někomu přesně ukazovat -- tady , tady to prosím tě je a přečti si i ostatní a všechno okolo , abys pochopil souvislost .
Bral jsem to tehdy s Peterem , nyní anonymní , jako opomenutí , protože každej má paměť jinou . Nicméně asi proto a i pro jiné , z mé strany řádně mu nevysvětlené a nebo povrchně , které se mu asi teďko vybavili , mě to nemůže zapomenout a jinou formou a v jeho případě hanlivou a šťourající jak hnidopich , se to snaží vrátit a neustále se bude snažit i v budoucnu mě nachytat na hruškách stylem “ Jen počkej zajíci “ .

Já jsem sice lidumil , ale že já vůl jsem neposlechl hlas Lubošův , Ivanův , Petra111 , La a mnohých jiných a pouštěl jsem se do něčeho takového , jako je komunikace s nemožnokomunikujícími , tedy konkrétními lidmi , se kterými jsem se pouštěl kdy do debaty .

Takže můžeme očekávat již zmíněnou reakci , která asi nebude moc souhlasit s tím co jsem napsal , protože takovej je už hold život a každej dobrej skutek , musí být po zásluze potrestán a tak , -- nejenom od anonyma , ale i od Vás čekám verdikt nejhoršího kalibru , protože i když vždy všechno myslím upřímně , tak se samo sebou nejde všem zavděčit a napsat všechno tak , abych byl správně pochopen , byť se a to Vám teda řeknu snažím seč můžu , protože taková už je hold doba , kdy jeden druhému nevěří a myslí si , že přece není možný , aby to někdo myslel doopravdy a chtěl všechno co vykoumal dát na veřejnost , ku prospěchu všech .
Asi toho dávám příliš mnoho informací a měl bych spíš ubrat já než anonym .

Na druhé straně se Vám ani nedivím , protože lidiček , co se ztratilo a nebo přestalo komunikovat , je vskutku velké množství a Ti , co tady ještě zůstali , tak už asi nemají moc chuti , protože už vědí příliš na to , než aby něco takového jako já , vůbec provozovali . A tak jenom sem tam a až v konečné fázi Svého výzkumu dají něco málo pro zahřátí obecenstva do placu .
Se jim vůbec nedivím a plně je respektuji , protože jak jsem již dříve psal je jiná doba a musí být každému přece jasné , že přece svoje , v potu tváře a po probdělých nocích , vybudované něco , nedám jenom tak lehce do placu , protože nezasvěcenému to nic neřekne a jenom by to okopíroval a bez toho by mu to nešlapalo a zasvěcený bude o tom donekonečna polemizovat a vyvracet , že to jakože není možný , aby to teda šlapalo místo toho , aby to současně dělal taky a pak jenom doladil již celkem dotaženou práci do --- Svého zdárného konce .

Je mi taky jasné , že né mnoho lidiček na to má čas a prostor , ale jak jsem již podotknul , „ Když někdo chce , tak vždy se to nějak dá udělat „ , jenom je potřeba chtít a dát se z někým dohromady , který je do věci zapálen a zasvěcen a plně se tomu oddat a vědět čeho chci , potažmo chceme dosáhnout .
Zase někdo řekne “ Tobě se to hezky povídá --- ty už to máš vyřešený s tím prostorem a kamarády atd… „
Ano pánové , mám to celkem vyřešeno , ale taky jsem se o to celej život snažil , abych měl co a kde dělat a řeknu Vám : Je jedno co děláte a nebo co chcete dělat , ale hlavně je to potřeba mít Kde dělat a to je asi to nejhlavnější .
Když si tak ale vzpomenu , jak jsem jako malej kluk začínal ve sklepě paneláku a postupně se rozrůstal a pronajímal si , tak zase můžu říct , že to až takový problém pro Ty , jež něco chtějí , není .

Mám už sice celkem na maltě hotovo :ewhistle: a přemýšlel jsem o tom , co dalšího z Trkové řady , nové Kavitační řady a Testatické řady , na kteréž jsme včera v hospůdce s La a Karlíkem m vedli sáhodlouhou řeč a které jsou už celkem ve fázi dokončení , jenom je šupnout sem do arény , ale asi není ten správnej čas a jak říká La - “ Je to třeba nechat vyhnit “ -- .
Nebo třeba dát jenom výsledek a ostatní ať si každej naštuduje a projde celým tím martýriem sám , nebo tak nějak , když už tady třeba nikoho nic nezajímá nebo jenom co si do druhého rejpnout a někdo si třeba i řekne : Když už teda já nemůžu , tak nikdo .

Iv
Zasloužilý člen
Dostal: 8 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Pro všechny tady!

Příspěvek od Iv »

Obdivuji Saa,že se konečne rozhodl napsát tento článek.Znám ho jako člověka,který když vidí aspoň trochu zájem a rovné jednání by se věřte rozdal.Ani netušíte,co řízení takového vlákna ,které je technické dá času a práce.Stále si někteří lidé neuvědomují,že toto forum je zaměřeno na konstruktivního ducha a ne na destabiluzíjícího.Nejsme zde na oponentuře v Aule VUT a nikomu nic nevnucujem.Pokud někdo s něčím nesouhlasí,očekáváme současně,že zároveň přijde s nějakým novým návrhem,jak by to šlo lépe dál!Čekáme jen na nové a nové kladné náměty v té určité věci.Já jsem již ve svém vlákně udělal taky pořádek,lidi typu Sysifos a jiné destruktivní aktivity prostě mažu.Toto je forum o tom jak by to mělo jít a ne jak je to nemožné,tak si myslím,že Sao co napsal bylo pravdivé a od srdce.

Svůj šírák odhazuji vdál a letím zpět ke hvězdám. (Cyrano)
felda
Zasloužilý člen
Dal: 94 poděkování
Dostal: 175 poděkování

sao

Příspěvek od felda »

Zdravím tě , Sao... sleduju fórum už přes dva roky, mám to jak napínavou detektivku , zábavu a velkou vzpruhu do života , začal jsem znovu bastlit. To, na co si reagoval , tak to už se tady s obměnami opakuje poněkolikáté a je to prostě snaha Tě , Iva,Mima,Luba a další (nechtěl jsem původně jmenovat-abych se někoho nedotkl, že jsem je vynechal..) otrávit , znechutit a prostě docílit toho, že se Vám bude zdát naprosto marné poskytovat svou energii,svůj čas,znalosti -prostě radost z toho , že se vám něco povedlo prostřednictvím tohoto fóra .
Věř tomu, že je tady pár lidí , kteří čekají od 17.7. jak Iva a kolektiv pokročí a třeba se to objeví v ser. poznávání, co utrousí Mim za příspěvek, co se objeví ve spořičích .., prostě není to marné plýtvání energií má to dopad. Vím , že nemáte zpětnou reakci , která by nějak kompenzovala depresivní reakce šťouralů a rypáků tady , zřejmě by Jste o to ve velké většině ani nestáli . Moc bych si přál , aby jste se nenechali otrávit , protože o to jim především jde -dostat Vás -Nás odtud, zdiskreditovat to tu a ať to tu odumře .Nemusí člověka hned přejet autem
,jsou rafinovanější postupy.
Představa , že si můžu doma svítit ,topit a nedej bože! jezdit levněji do práce, tak z toho už někoho musí pořádně bolet hlava ! A co takhle třeba celá naše čtvrť , co ?
Tak pánové s tím trochu prosím počítejte a věřte, že je tu pár lidí , kteří ač zrovna nemusí mít glosy ke všemu co se tu šustne ,tak jsou rádi , že to tu funguje, a že jste se nenechali a snad nenecháte otrávit. Howg

felda
Návštěvník

Re: Toto je poslední delší , kteréj dávám ,ale jinak jsem ne

Příspěvek od Návštěvník »

sao píše:Ty bastarde jeden prolhanej , já ti dám že nemáš telefon . Sprostě jsi ho vypnul po pátým zazvonění.

TOHO BASTARDA SI NECH. MÁM DOVOLENOU, TAKŽE JSEM TELEFON NECHAL V PRÁCI. ZA TO JAK HO NĚKDO VYUŽÍVÁ JÁ NEZODPOVÍDÁM.

sao píše: Odpověď zní : -- Za d) -- je to procentuálně .

ODPOVĚĎ HODNÁ EXPERTA.

sao píše: Co se týče toho seřizování motoru , ty debile jeden , tak by bylo nejlepší sehnat motor , kterej nebude a nikdy ani nebyl seřízenej , včetně vymazaného programového vybavení a dostaneš k tomu , jako návdavek , ještě svazek kabelů pro věškerou elektroniku . Do ruky ti potom dám šroubovák -- a včíl ukaž , co dovedeš .

NA ROZDÍL OD TEBE BYCH SI PORADIL. UŽ JSEM TO DĚLAL.

ZBYTEK NEBUDU KOMENTOVAT. ČEKÁM NA SMAZÁNÍ VŠECH MÝCH PŘÍSPĚVKŮ UŽ HODNĚ DLOUHO, ABY JSTE MĚLI VŠICHNI VÍC PROSTORU PRO SEBE.

NA MOJÍ OTÁZKU A K VÝSLEDKŮM VÝPOČTŮ JSI SE STEJNĚ NEVYJÁDŘIL, JAKO I NIKDO Z TZV. "VŮDCŮ TOHOTO FÓRA".

Aquarius1
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 20 poděkování

Příspěvek od Aquarius1 »

Ahoj Sao
Rypáků je poslední dobou spousta a ani to nebude přemnožením se černé zvěře ale věř že ti co chtějí dělají,no a ti ostatní? Buď začnou hledat pravdu a to i za pomoci tebe nebo prostě skončí.On je to přirozený vývoj jako všechno okolo nás.Drž se ;) Jindra

Věřím že v jednoduchosti bude ta pravá příčina neúspěchu dosavadního bádání,jelikož se bastlíme (a to i já) ve vymýšlení složitých mechanismů.
Odpovědět

Zpět na „Sao“