Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Dávkování: Ivermectin - Fenbendazol - Mebendazol

Myšoidní elektrárny ... aneb ... jak využít Mus Musculus??

Společenské dění u nás i ve světě.

Co myslíte, ... baví drobné hlodavce běhání v kolečku ???

ANO určitě ... mají přitom takový zvláštní euforický výraz ...
20
74%
NE máme doma zcela líného tvora ...
3
11%
NEVÍM nedá se to zjistit, kolečko jsme mu sebrali, protože hrozně vrzalo a nemohli jsme spát ...
2
7%
NĚCO JINÉHO ... např. nesouhlasím "vězněním" myší ... nebo "naše kočka byla rychlejší" apod.
2
7%

Celkem hlasů: 27

A(&F)
Zasloužilý člen
Dal: 1362 poděkování
Dostal: 1195 poděkování

Re: využití myší energie

Příspěvek od A(&F) »

Jeff píše:Pro praktické využití myší energie je třeba větší počet myších jedinců. Chtělo by to malou místnost, kde by je nic nerušilo a mohly se v klidu věnovat řešení energetické krize. ---- namontovat skrz všechna akvária průchozí hřídel, na kterém se umístí přes volnoběžný převod běhací kolečka. --- vně akvárií umístit vhodný pomaluběžný generátor, který bude udržovat v provozuschopném stavu akumulátorovou baterii. --- Jeff
... lepší je možná aby každé kolečko pohánělo vlastní generátor, popř. bylo generátorem ... musíš si uvědomit, že váha myšáka je poměrně malá, takže při složitějších systémech je hlavním problémem aby "ten setrvák" vůbec roztočil ... jakmile je nastartováno, tak pak už je to sranda (vlastní zkušenost) ...

... našel jsem pro vás nějaké odkazy ... snad budou inspirující ...
http://www.otherpower.com/hamster.html
http://www.ananova.com/news/story/sm_1513938.html
... zjevně nejsem první, koho to napadlo ... :D ...

... mou konstrukci kolečka i konkrétní výsledky sem "hodím", až si někdo z vás zkusí vypočítat výkon takovéto elektrárny ... už se docela těším na ty smajlíky s "vyvalenejma vočima" ... :shock: ...

... zkrátka. .... nic, co je v přírodě, není zbytečné ... ;) ... A(&F) ...

Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
Palo
Zasloužilý člen
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Myšoidní elektrárny ... aneb ... jak využít Mus Musculus

Příspěvek od Palo »

A(&F) píše:... víte o tom, že všechny bílé laboratorní myši na světě jsou potomky jediného páru ???
No tak to jsou něco jako takový rómský myši :D Rómové jsou u nád taky tuším ze čtyřem párů či čo... ...tomu odpovídá ta inteligence...

Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
Palo
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palo »

A(&F) píše:... lepší je možná aby každé kolečko pohánělo vlastní generátor, popř. bylo generátorem ...

...až si někdo z vás zkusí vypočítat výkon takovéto elektrárny ... už se docela těším na ty smajlíky s "vyvalenejma vočima" ... :shock: ...
No pokud myš dokáže vyskočit na výšku pětinásobnou velikosti svého těla (čemuž jsem nevěřil, dokud jsem to neviděl na vlastní oči), tak může mít "výkon" docela slušnej, ale pouze "ve špičkách", protože neočekávám, že bude podávat svůj maximální výkon neustále.
Řekněme, že spotřebuje při okamžiku výskoku například 500 W, což by mohlo v reálu dát desetinu až pětinu. Tzn. myš by podle mě mohla dát asi tak 50 až 100 W, avšak ne neustále. Když bude hodně aktivní, tak by 1/5 dne motala s kolečkem, to jest v průměru 10 až 20 W. Tzn. za jeden den jedna myš natočí odhaduji kolem 0,3 kWh.

Takže mi vlastně vychází, že na ohřátí vody ve varné konvici bychom potřebovali zhruba 50 až 100 myší, což není zas tak hrozný, protože bychom mohli ohřívat jednu vodu za druhou a... ...vytopit celej barák :D :lol:

Určitě bych na kolečko dal samostatný altec nebo jiný generátor... ...napadlo mě to kolečko napojit na čerpadlo vody – když myšoid bude točit vodu do výšších míst, odkud se bude voda přes altec generovat. To by mohlo zajistit neustálou víceméně téměř stejnou energii...

...tolik nepodložených řečí, co?... :lol:

A(&F)
Zasloužilý člen

Příspěvek od A(&F) »

Palo píše: Když bude hodně aktivní, tak by 1/5 dne motala s kolečkem, to jest v průměru 10 až 20 W. Tzn. za jeden den jedna myš natočí odhaduji kolem 0,3 kWh.
... trochu "víc" ti tam nesedí výsledky ... i "gdybi", tag: hodinových 20W x (24hod/5) = 96W ... neodhaduj, počítej ...

napovím: ... při výpočtu "zisku" vycházej nejlépe z váhy myšáka ...
pozn.: ... myš je schopna běhat klidně i 8-10 hodin denně ...

... zkrátka, ... a nezapomínej na ztráty ... A.

Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
Palo
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palo »

A(&F) píše:... trochu "víc" ti tam nesedí výsledky ... i "gdybi", tag: hodinových 20W x (24hod/5) = 96W ... neodhaduj, počítej ...
Ty už to dělíš podruhý...

Maximální výkon... 500 W
Průměrný výkon (při aktivitě)... 50-100 W
Průměrný výkon za celý den... 10-20 W
Výkon za celý den = 10 až 20 W * 24 h je 240 až 480 Wh, tz. něco mezi (odhadovaný průměr) je 360 Wh - neupřesnil jsem to...

Ale samozřejmě, jak píšeš, je to postavený na vodě...

Takže podle této teorie je na 20 kW nutno mít odhadem 1000 myšoidů :D což není až tak nereálný! :D

lajos
Zasloužilý člen
Dal: 471 poděkování
Dostal: 212 poděkování

kW-myši

Příspěvek od lajos »

Popř. kolik kW budete potřebovat, tolika tisíci myši budete počítat, začíná se mi z toho točit hlava.

jeff
Zasloužilý člen
Dal: 33 poděkování
Dostal: 95 poděkování
Kontaktovat uživatele:

MW, myši

Příspěvek od jeff »

Nádherná představa Temelínské elektrárny přestavěné na myší pohon! Jak by se sbíhaly řemeny z jednotlivých kotců plných běhajících myší na ohromný hřídel opatřený řemenicemi pohánějící generátor 750MW! Turbína by se ponechala, v odběrových špičkách by se v ní spaloval bioplyn, který by vznikal rozkladem odpadu z myších kotců a nakonec i zemřelými zasloužilými myšmi. Zemědělci hospodařící na polích okolo elektrárny by pěstovali ekologické bioplodiny hnojené nevyužitelnými zbytky odpadu. Všechny myši by byly zaměstnané na třísměnný provoz v elektrárně a neměly by čas zabývat se nějakým neuvědomělým okusováním kořínků....
Nevidím to jinak, než že tuto velkou myšlenku budeme muset začít neodkladně realizovat. Možná to stihnem ještě do zimy.

Jeff

mouse oleum

STOP Temelín, START Myšelín

Příspěvek od mouse oleum »

Jeffe, dobrá MYŠlenka. Konečně by se vědělo co s nadprodukcí v zemědělství a celá EU by se mohla jít se společnou zemědělskou politikou vycpat :lol: Zemědělci by pro ně pěštovali samé dobrůtky a myšky by naoplátku vyráběly "zelenou" energii, ale ne tu jako od ČEZu. To je podfuck a jde jen o prachy... Byla by vyšší zaměstnanost, zlepšila by se energetická soběstačnost ČR a šetřilo by se životní prostředí ;)
Možná by to chtělo udělat projekt a předložit ho na MPO, MZe, MŽP atd. Samozřejmě pak i do Brusel k náležitému posouzení. Ani bych se nedivil, kdyby se to nakonec povedlo realizovat 8) A co je hlavní - naši přátelé z Rakouska by mohli konečně v klidu spát a nemuseli by mrhat energií při blokování hraničních přechodů :lol:

Merlin
Zasloužilý člen
Dostal: 54 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: MW, myši

Příspěvek od Merlin »

Jeff píše:Nádherná představa Temelínské elektrárny přestavěné na myší pohon! ...
Chtělo by to prověřit, jestli na to EU náhodou neposkytuje grant... Jsou i na mnohem větší ptákoviny :D

The hardest part of being a teacher is not teaching what I know but knowing what not to teach.
-----------------------------------------------------
A(&F)
Zasloužilý člen

Re: Lineární motor

Příspěvek od A(&F) »

Peter píše:Chraňte myši. Jsou také savci!!!
... :good: ... :laugh: ... jo a nejlepší sou píďalky ... A.

Mim
Zasloužilý člen
Dostal: 3 poděkování

Pro myšoidy....

Příspěvek od Mim »

Nedejte se zotročit myšáci a myšice....!!!!! Lidi hrozně blbnou....

Však ono to půjde!!!
Palo
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Osmák Degu

Příspěvek od Palo »

Mim píše:Nedejte se zotročit myšáci a myšice....!!!!! Lidi hrozně blbnou....
Dnes jsme s manželkou skočili do Hornbachu (dílna) a čistě náhodou tam měli akvárka, rybky a dokonce i hlodavce... Manželka prohlásila, že chce Osmáka Degu, což se mi zalíbilo, jelikož to byl jedinej tvor, kterej při mé přítomnosti dokonce lítal v kolečku a dokonce i v páru (dvě myši v jednom kolečku)! :lol: A není to prcek, cena 175 Kč za kus.

Když by se to přemnoží, kámoška má hady :)

Tímto Myš polní pouštím z hlavy, přesto děkuji za tip na odchyt...

Brácha bude rušit 60 litrový akvárko, což se mi taky hodí, bo akvárko je docela pěkně mastný, levnější stojí tady u nás 1000 Kč...

rival
Hlavní admin - živý člověk
Dal: 14 poděkování
Dostal: 227 poděkování
Pohlaví:
Kontaktovat uživatele:

Re: Osmák Degu

Příspěvek od rival »

Dobrá volba ;). I u nás se dva tyto exempláře slastně prohání v kolečku. Jen dej pozor, ať nemáš divokýho samečka. Ten náš bejvalej "utahal" dvě samičky a nakonec zůstal sám. Teď už je v Osmáckém nebi...

rival - živý člověk - suverén
lajos
Zasloužilý člen
Dal: 471 poděkování
Dostal: 212 poděkování

osmák-palo

Příspěvek od lajos »

Naše samička si oblíbila materiál (plast) oběhového kolečka a ohlodala ho do posledního milimetru, do dalšího kusu se jen pustila a delší dobu si ho nevšímá, já jí v kolečku běžet neviděl, také je sama v kleci-možná proto.
Když nám utekl a musel jsem jí chytat, vždycky mně kousla (mrkni na jeho přední kusadla).

Palo
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Re: osmák-palo

Příspěvek od Palo »

No já včéra zas volál té kámošce a ona že pro hady má potkany a že kdybych chtěl potkana, tak není problém :) Taky říkala něco o činčile, že by dala (nebo prodala? nevim) tak kdybyste někdo chtěli...

Odpovědět

Zpět na „Vážně i nevážně o všem kolem nás“