Jen pro velké zhýralce a nepořádné jedince bych chtěl připomenout, že se takto vyrábí fermež,vezme se olej vysychavý,třeba lněný, ten se uvede do varu ,vhodí se do něj něco zrezivělých pilin ,vaříme a mícháme a máme fermež




Tvůj výpočet je sice správný, ale přesto má jednu chybu. Ta chyba se jmenuje doba skladovatelnosti benzínu. Když budeš mít barel hermeticky uzavřený v plechovém barelu naplněném až po hrdlo, a nebudeš ho otevírat - není problém. Jenže takový benzín se špatně používá. V opačném případě z něj budeš za pár let mít vodnatý lůj. http://www.petrol.cz/poradna/dotazy.asp?id=256 S petrolejem je to podobné.Ondřej píše:takže teď můj výpočet: Zrní ani není potřeba vařit, to se nechá pouze naklíčit. Rejže, těstoviny, kaše se vaří 7-17 min + ohřátí vody. Vařič pojede jen půl roku mimo topnou sezónu, asi hodinu denně, to je fakt maximum (počítám zhruba 3 lidi). Včetně vaření na nízký plamen sežere asi 140ml za tu hodinu. Barel = 1570 hodin provozu = 1570 dní. Kolik je to let celkem??? .......... Skoro 9 let..
Čistě teoreticky mne napadlo, že by bylo možné umístit do barelu něco jako měch, do kterého by se pumpoval vzduch. Rozpínání měchu by vytlačovalo potřebné množství paliva, čímž by vlastně nedocházelo k oxidaci zbylého paliva... I manipulace by byla docela jednoduchá. Ale jak říkám, je to jen teoretická úvaha...Ilem píše:...Když budeš mít barel hermeticky uzavřený v plechovém barelu naplněném až po hrdlo, a nebudeš ho otevírat - není problém. Jenže takový benzín se špatně používá. V opačném případě z něj budeš za pár let mít vodnatý lůj. http://www.petrol.cz/poradna/dotazy.asp?id=256 S petrolejem je to podobné.
Však já Ti nic nehaním, říkám to tak jak to vidím já který má na vařičích odvařeno pár stovek stovek hodin a na kamnech vařím skoro každý den.Ondřej píše: navar: Ty plánuješ pečení kačen na petroleji?![]()