Při výrobě krmiva pro zvířata z divokých travin pěstoval zrnité plody, které dodatečně živily i jeho.
Takto vzniklé zrní se pomocí ohně peklo, přičemž kořením a kvasným pochodem se docílilo chutnosti
výrobku - chleba! A tak se všude maso, chleba, vařená zelenina, vařená obilná kaše staly potravou lidí!
(Bez jedovaté soli však mrtvé upečené maso nechutná.)
Slyším námitky, že chléb a obilná strava jsou přece rostlinného původu? Ale v praxi jsou pro lidský
organismus nevhodné! V syrovém zralém stavu je zrno příliš tvrdé, aby se dalo s požitkem rozkousat a
rozžvýkat. Všechny druhy obilí a všechna jídla z nich pečená a vařená jsou velkým zlem!
Žaludek a střeva člověka jsou schopny přetvářet pouze jednoduché cukry, které jsou obsaženy
v ovoci v podobě hroznového a ovocného cukru anebo i dvojmocné druhy, jak je nabízí kořenová zelenina.
Mají listy zeleniny a bylin. Tím je položen základ pro zdravý rozvoj sil a správnou výstavbu svalů, orgánů
a kostí.
Chlebové obilí však nabízí cukry v mnohomocných těžko rozpustných podobách škrobu. Tento škrob
je možno v malých množstvích v syrovém stavu a při silném žvýkání ústními slinami přetvořit na
jednoduchý cukr a tak ho přizpůsobit potřebám těla.
Žárem ohně se však v pekařské peci či v hrnci na vaření škrob přemění v maz a tím formy cukrů
zhutní. Stane se tak nerozpustným pro trávení, protože kaše se vůbec nežvýká.
Zmazovatělé podoby cukru se nedají rozštěpit! Lidé všech ras a náboženství na celém světě jedí
chleba a jídla z obilí i tam, kde je z náboženských důvodů požívání masa zakázáno.
Je tedy tato strava pro člověka tak vhodná a prospěšná, jak se tvrdí?
Chleba a jídla z obilí se mohou stát původci nejnebezpečnějších nemocí, které v protikladu k masu
mají bezbolestný průběh, takže se zjistí, že je už příliš pozdě!
Je třeba si uvědomit, že např. cukrovka kdysi trápila jen staré lidi. Dnes jsou ohroženi i mladí a
dokonce děti. Na cukrovku také umírají. Vzniká ze zmazovatělého škrobu, který naše sliny nestačily
rozpustit. Obzvláště ve stáří, kdy orgány ztrácejí napětí, může dojít k tomu, že tento nepřetvořený škrob
prorazí sliznici tenkého střeva (osmóza).
Krví pak přechází do jater, vyvolá tam chorobné příznaky a krví dále pokračuje do moče. S ostatními
pozůstatky látkové přeměny je považován za diabetický stav.
Jelikož vařená zeleninová strava či vařená nebo pečená jídla z obilí neobsahují zemité látky,
tj. zásadité základní zemité látky v původní (organické) podobě, schází organismu podstatné základy.
Žár ohně tyto důležité látky vytrhl z jejich jemného organického stavu a přetvořil je do tělem
nezpracovatelných forem. Inzulin proto může v břišní slinivce jen těžko regulovat látkovou přeměnu cukrů.
Pro důležitou výstavbu krevních a tkáňových buněk také scházejí zničené vitaminy, takže se nakonec tělo
se svými miliardami buněk zhroutí!
Obdobné je to s otylostí. Obohacením nesprávných tvarů cukrů mezi tkáněmi může být označena za
předchůdce cukrovky.
Nesprávné formy cukru, které se do krve dostaly prostřednictvím zmazovatělých obilných škrobů -
z chleba a obilných kaší - již nejsou tak lehce tekoucími a tak jemně připravenými životními tvary cukrů
jako v ovoci a zelenině. Proto ztěžují průtok krve. V jemných vlásečnicích se objevují krevní sraženiny,
obzvláště při zpětném průtoku krve do žil. Z toho pak vznikají křečové žíly a otevřené vředy na nohách,
v nohách se hromadí voda atd.
-6-
Krevní cukr tvořící se ze zmazovatělého obilného škrobu se není schopen v jemných plicních
bublinách a cévkách přetvořit v červenou krev. Nejdříve musejí být vyloučeny látky tvořící hlen. To se však
uskuteční dobře známým vyloučením nánosů. Výsledek: přetěžování průdušek kašlem a chrapotem jako
předstupeň zánětů průdušek a plic s tvorbou vředů.
V takových zahleněných odpadcích nacházejí živnou půdu všude číhající bakterie a mikrobi. Lze se
pak divit, když důsledkem jsou plicní úbytě (souchotiny)?
Když se tento zmazovatělý cukrový hlen nashromáždí v jiných orgánech či dokonce v nervovém
systému, nacházejí tuberkulózní bacily obzvláště výživnou půdu pro rozvoj dalších nemocí. Jak již bylo
uvedeno, všechny jsou bezbolestné! Zjistitelné jsou teprve v pokročilém stadiu. Nezasáhne-li se dostatečně
důrazně, změní se tyto choroby v chronické a způsobí dlouhodobé chřadnutí!
Chléb a všechna jídla z obilí mají ještě další, všem hospodyňkám známou vlastnost: na vzduchu se
okysličují, tj. vytvoří výborný rmut jako podklad alkoholického kvasu. Cukerné látky se při tomto kvasu
rozpouštějí na alkohol a kyselinu uhličitou. Dostane-li se však toto jídlo do teplého těla člověka (37 °C),
uvede se tento kvas do chodu. Tak se z uvedeného "jídla" vytvoří alkohol a kysličník uhličitý, který má,
stejně jako všechny kyseliny, velice nebezpečné vlastnosti. Především v počátečním stadiu. Musí se totiž
ihned neutralizovat. Proto z žaludeční slinivky vytrhává zásadité minerální látky. To je také příčinou tolika
zánětů slinivky břišní a samotného žaludku, jakož i jejich podráždění a tvorby vředů!
·
·
·
Do žaludku se dostávají stále nová množství rmutu z chleba a obilných jídel, takže ten si vůbec
nemůže odpočinout!
Tento znásobený kvas vyvolává střevní katary, ochrnutí, zácpy, jak v "plnohodnotných" sanatoriích
dokazují utrápené obličeje pojídačů těchto jídel! Vše se ještě zhoršuje tvořícím se alkoholem.
Ten, jak známo, stoupá do hlavy, ochromuje nervy a způsobuje zamlžení = správně řečeno opilství!
Vzhledem k tomu, že při žaludečním kvasu se tvořící kysličník uhličitý, plynu podobná substance,
chce rozpínat, nadýmá žaludek: je výsledkem známý tlak na žaludek! Ten se snažíme odstranit 15 %
alkoholem, protože pak kvas ustane. Proto ten dobrý pocit po požití alkoholu! Už je ti teď jasné, odkud
opilství pochází? Z kuchyně a pekařské pece. Je doma u všech národů, které konzumují jídla z obilí!
Vařené brambory jako příloha k téměř všem hlavním jídlům v důsledku tepelného zpracování
rovněž vytvářejí zmazovatělý škrobový obsah se stejnými či podobnými vlastnostmi jako chlebové obilí
a vařená obilná jídla! Jelikož brambory většinou tvoří přílohu k masitým jídlům, jejich škodlivý účinek se
ještě násobí. Škody natropené masitými pokrmy se bramborami nesnižují, ale naopak zvyšují! Tlak na
žaludek a kvas ještě zesílí působením jedů z látkové přeměny masa. Důsledkem jsou velké žaludeční potíže
s nepříjemnými střevními onemocněními!
Nyní se ale plnozrnný chléb díky obsahu minerálních látek tolik vychvaluje. Souhlasí to však se
skutečností? Opakuji, že v žáru pečení se všechny zemité základní látky vytrhávají z jejich přirozených
vazeb, většina vitaminů, enzymů, růstových minerálních látek se zničí anebo promění v naprosto neúčinné.
Lepkavá vrstva obalu vlastního škrobového jádra ve spojení se zemitými minerálními látkami obsahuje
mnoho fosforu.
Vzhledem k tomu, že se tepelným zpracováním uvolňují všechny organické vazby, vytváří se
uvolněná kyselina fosforečná, která se snaží vždy co nejrychleji vyloučit. Přitom vznikají fosforečné kyselé
soli. Fosfor je nejvíce slučitelný s vápnem a proto s oblibou hledá k neutralizaci vápenaté látky. Jelikož
obilí je chudé na vápník a hořčík, dochází k vylučování vápna z našich kostí a zubů! Lze se pak divit, že
právě konzumenti chleba a vařených i pečených obilných jídel mají špatné kostry!? Prohlédni si jejich
pokřivená záda, nohy, to velké množství kyčelních operací!
