adam.benda píše: ... Možná, že kdybys místo té zbabělé bagatelizace zkusil trochu víc promyslet to zdlouhavé vysvětlení, které jsem tu prve vypotil, ušetřil bys další energii nám oběma.

S laskavým pozdravem, Slávek.
adam.benda píše: ... Možná, že kdybys místo té zbabělé bagatelizace zkusil trochu víc promyslet to zdlouhavé vysvětlení, které jsem tu prve vypotil, ušetřil bys další energii nám oběma.
Chci se zeptat: Patří do fatálních chyb i přeclonenní mag. pole Fe clonou, resp. je v tomhle směru nějaká naděje k zacyklení ?adam.benda píše: Já prostě jalovou cestou výmyslů a fatálních chyb v oblasti magnetismu nepůjdu.
adam.benda píše: ... Zatím jsem Tě jenom dvakrát upozornil na to, že už jsem Ti na otázku odpověděl. ...
Ano Adame, všechna čest, ale ještě jsi mi pořád neodpověděl:adam.benda píše:Mimo téma (offtopic)Magneto píše:... To je v podstatě to, k čemu jsem tě chtěl popíchnout. ...malá ukázka z tvé divotvorné dílny by nám všem vlila do žil krev...jsou věci, které bych třeba do placu hodil, ale to udělám, až to bude mít trochu víc hlavu a patu, nebo až to vůbec budu schopen nějak dobře odprezentovat. Jinak jsem měl zato, že těmi obrázky magnetických polí (byť to není přímo VE) nám to všem dost pomůže v porozumění magnetického pole.
Promiň mi moji upřímnost, ale Tvoji otázku považuji za chybně formulovanou a navíc naprosto zbytečnou - objasním proč.Magneto píše:MÁŠ NĚCO, CO BYS MOHL UKÁZAT? Odpověz prosím Ano/Ne ???
Jenže zatím ofiko věda s pohledu zákona zachování energie má pravdu. Máš od sebe vzdálené dva magnety různé polarity, co znamená potenciální energii. Tuhle energiii můžeš proměnit na pohyb - práci, pak jsi skončil a musíš použít sílu (energii z venčí) abych mohl opakovaně dosáhnout potenciální energii.martin11 píše: ...jsem "čistý" amater, nepolíbený ofiko vědou, dělám to jako hobby.
Adama obdivuji, čtu a učím se...a mám stále více dojem, že "pronikám" do problému tak nějak jinak...
Vděčně děkuji, Poo. Sám bych to neřekl lépe.poota píše:...
Kdyby to měl a chtěl to ukázat, tak by to prostě už udělal.
Pak to taky může mít, ale buď vůbec a nebo zatím to ukázat nechce, takže je zbytečné to z něj dolovat.
Jak by Ti asi byla platná odpověď: "Mám, ale neukážu."
Asi stejně jako: "Nemám nic na ukázání."
...
Buky, při vývoji MM můžeš obecně na zákony o zachování energie zapomenout. (Pokud tedy vyloženě nepropočítáváš nějaké konkrétní dynamické záležitosti.)buky píše:Jenže zatím ofiko věda s pohledu zákona zachování energie má pravdu. Máš od sebe vzdálené dva magnety různé polarity, co znamená potenciální energii. ...
adam.benda píše: ... Je docela škoda, že se pořád snažím o nějaké komplexní výklady ...
Kdepak bída - horší je to!adam.benda píše:Jako kdyby lidi nechtěli chápat, jen slyšet všechno jednou větou, jedním slovem a na tom aby se mohli točit dle svých potřeb. Bída je to.