alfka píše: nechci aby to vyznelo, že mám svou jakousi pravdu pravdoucí, to vubec ne, jsem hlava otevrená a nechám si vysvetlit a nechám se ráda poučit...
Vůbec to tak nevyznívá, protože jenom společně hledáme a snažíme se najít. Na nějaké poučování si vůbec netroufnu, hlavně proto, že na to nemám.
alfka píše:Toto je o tom jakobychom našli každý svou tibetskou mísu, která každému rozeznívá v melodii jemnohmotnou sféru.
Tady je problém hlavně v tom, že třeba u autopatie mluvíme o frekvencích či vibracích, což je jenom prosté přirovnání/připodobnění, které nemusí být vůbec přesné. Další problém je v tom, že zvuk vnímáme fyzickými smysly, takže v hrubohmotné sféře - není mi moc jasné, jak by se to dalo naředit/potencovat, aby to odpovídalo úrovni některé jemnohmotné sféry.
A ještě další aspekt je šamanizmus, který sám o sobě není vrcholem duchovního vzestupu, ale pouze harmonizací čaker může usnadnit cestu k němu.
alfka píše:.. abychom pochopili co je sedm a co je dál.
Dál bude nejspíš dalších sedm - předpokládám, že je to sedmkrát sedm, protože i člověk se od narození vyvíjí v sedmi vzestupných cyklech po sedmi rocích. Pak nastává zlom a následuje sedm sedmiletých cyklů sestupných, které končí kritickým bodem, ve kterém se opět sejdou všechny jeho biorytmy na nulových hodnotách, tedy stejně jako tomu bylo při jeho narození.
Tajemství čísla sedm je uchováváno v sedmidenním týdnu a zároveň i v menoře, tedy vystavením sedmičky tak, aby bylo všem kdykoli na očích, aby tak nikoho ani nenapadlo, že něco tak všedního může mít nějaký zvláštní význam.
Zdravím - poota