Ahoj tweety,
kolegové to už na mnohé zareagovali a já nechci opakovat to co už tady padlo. Jen něco doplním:
tweetyprousek píše:
No tak na návšteve pani Evy, mi bolo zistené asi 30 druhov parazitov, baktérií a kvasiniek ... Bolo mi naordinovanú antiparazitikum, vo forme pasty, ktoré je určené výhradne a iba pre KONE na lekársky predpis, ešte navyše vo vyššej dávke než pre 400kg veľkého dospelého koňa, a to vážim 60kg ...
Ivermectin jsem také bral a i experimentoval s dávkováním - Při 3x vyšší než doporučovaná jsem cítil, že je to dost. Dělal jsem to vědomně, s dostatečným množstvím informací a na své riziko. Nedělal bych to bez toho, abych u toho přemýšlel.
Proč pasta pro koně? No protože u nás SUKL (registrační autorita v česku) právě
kvůli naprosto v éře globalizace zastaralým názorům, že parazit např. z afriky prostě nemůže být v člověku, který nikdy v africe nebyl, vůbec neumožňuje legální dostupnost léků proti parazitální zátěži. To je problém, proto když někdo potřebuje léčit např. filárie, a chce ivermectin sehnat, nejdostupnější jsou léky pro zvířata.
tweetyprousek píše:
V nemocnici som sa zoznámila s doktorkou, ktorá sa špecializuje na parazitózy u ľud, tak som ju ukázala svoje "výsledky od pani Evy" a tá sa zrhozila-4 druhy parazitov ani neexistujú, ďalších 5 alebo 6 sa vyskytuje len a len v Ázii av južnej Amerike, kde som nikdy nebola a nemala som kde k nim prísť, au ďalších 3 alebo 4 keby som ich vážne mala, tak by som trpela tak vážnymi problémami, že by som ani z postele nevstala a do týždňa by som hľadala šaty na svoj pohreb.
Tweety,
mohla bys uvést ten seznam, rád bych věděl, kteří paraziti z toho seznamu neexistují, a kteří se u nás dle paní doktorky nevyskytují. U mnoha parazitální zátěží jsou příznaky mnohotvárné, někdy to končí pohřebem, jindy jen mnohaletým trápeních mnoha "malých" potíží, které otravují život.
Pro Tweety a ostatní - proč si myslíte, že nemůžou nastat následující případy? Protože to říkají doktoři, kteří to mají ze skript z 50 let? Nebo proto, že to říkat chtějí, protože, i kdyby něco našli, tak to nemají kloudně čím legálně léčit?
* Komár nasaje krev v Africe (nebo ať je to blíže v Itálii, Chorvatsku) a vletí do letadla, které přistane v Praze. Následně se komár "dotankuje" u třeba paní uklízečky na letišti, která v životě nebyla u moře a právě obdržela dárek... Dárek, který se bude dál šířit, když "český komár" nasaje krev paní uklízečky a opět se "dotankuje" třeba na slovenském řidiči autobusu, který celý život jezdí na lince Praha-Bratislava. A už je dárek i v Bratislavě. Chápete, jak je ta myšlenka už v současné době nefunkční?
* Ivan, stavební dělník z Ukrajiny, nebo ze Sibiře, který pracuje na stavbě v české republice (těch je co?) a má motolici, kterou si přivezl, infikuje svými .... okolí. Opravdu si myslíte, že se to nedostane přes českého slimáka a českou rybu buď do českého psa, nebo českého člověka (který samozřejmě nikdy nebyl na Ukrajině, nebo na Sibiři)...
* Je potřebné uvádět ty příklady dál? Nevěříte? OK, stačí si na fóru, nebo přes google najít cykly jednotlivých parazitů, včetně mezihostitelů a hostitelů, představit si, jak se to může šířit v dnešním světě a je jasné, že ta pravděpodobnost výskytu kdekoliv na světě je vysoká a už dávno přestaly jednoznačně platit mapy výskytu parazitů.